Musketonhaak verzinkt

Verzinkte musketonhaken

De musketonhaken in deze categorie zijn verzinkt. Verzinking is een proces om metaal te kunnen beschermen tegen schadelijke invloeden zoals oxidatie. Evenals de roestvrijstalen musketonhaken in ons assortiment zijn de verzinkte musketonhaken erop gebouwd om langdurig te kunnen functioneren. Verzinkte musketonhaken worden veel gebruikt door bezitters van huisdieren. Wanneer een hond moet worden aangelijnd zal dit vaak gebeuren met behulp van een verzinkte musketonhaak.

Wat houdt verzinking precies in?

Wanneer gebruiksvoorwerpen, in dit geval dus musketonhaken, worden verzinkt wordt er een laagje zink aangebracht op het metaal. Dit zinklaagje beschermd het metaal tegen schadelijke invloeden van water en zuurstof. Op het moment dat het laagje zink reageert met zuurstof wordt er een beschermende oxidelaag op het metaal gevormd (deze oxidelaag moet u niet verwarren met schadelijke roestvorming!). door de beschermende laag kan de zuurstof het onderliggende metaal niet meer bereiken zodat het metaal vanzelfsprekend niet meer kan worden aangetast. Verzinking beschermt metalen tevens tegen schadelijke invloeden van water. Dit heeft te maken met de kathodische werking van het zink. Dit chemische proces houdt in het kort in dat het zink zichzelf in feite opoffert voor het onderliggende metaal. De elektronen die het zink doorlopend aan blijft voeren beschermen het metaal.

Toepassingen van verzinking

Zoals al is beschreven geeft verzinking een langdurige bescherming aan metalen. Dat is ook de reden dat wij deze hoogwaardige variant van musketonhaken in ons assortiment hebben. Naast verzinkte musketonhaken zijn er nog talloze toepassingen van verzinkte materialen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: brugleuningen, fietsenrekken, hekwerken en vangrails. Aan deze voorbeelden is goed te zien dat de producten die worden verzinkt langdurig, veilig en onder alle weersomstandigheden moeten blijven functioneren. Dat is dan ook precies wat er ook van onze verzinkte musketonhaken mag worden verwacht: langdurig behoud van zowel kwaliteit en een mooie uitstraling van de musketonhaak!